Chenytt 13.06.2014

#Chenytt 13.06.2014 #vcfnordic

Stor nyhet i går som vi fikk i løpet av ettermiddagen og som slo rot i sportspressen på kvelden: Klubben vurderer om Juan Antonio Pizzi er rette mann til å lede prosjekt nye Valencia. To sider ved saken har vekt oppsikt: 1) Mannen som ryktes som erstater Nuno Esperito Santo (altså Nuno “Hellige Ånd”) har begrenset erfaring fra trenergjerningen (to år i Rio Ave) og ingen fra Spansk fotball. 2) Agenten til treneren heter Jorge Mendes. Mange vil hevde at det var et fantastisk sammentreff at nyheten ble sluppet dagen etter det “hemmelige” møtet mellom Lay Hoon, Salvo, Mendes, Rufete, Ayala og Salvans. Det man skal notere seg er at opplysningene ikke er nye. Pizzi’s rolle har vært vurdert lenge, for det er ikke til å se bort ifra at resultatene, tross bedre spill og innsats, ikke er noe bedre enn det Djukic presterte. Faktisk må man tilbake til en viss nederlender for å finne samme tall. Det som nå skaper oppsikt er hvem en eventuell erstatter er og hvem som står bak det valget (etter sigende). Ingenting er bestemt om Pizzi.

Lay Hoon skal i møtet ha forespurt Salvo og Rufete om de er fornøyde med treneren og om de har tro på at han er den rette til å lede prosjektet. Lim’s høyre hånd understrekte også at dersom dette ikke var tilfellet, så fantes det løsninger. Det var her Mendes spilte inn navnet Nuno Esperito Santo, som gjennomførte en imponerende sesong med Rio Ave. Rufete og Salvo’s tilbakemeldinger skal ha ha vært positive i forhold til Pizzi.

I samme møte snakket man også overganger og rollene til Rufete, Ayala og Salvans. Alle skal ha fått beskjed om at de er ønsket med videre og fått grønt lys til å fortsette arbeidet med signeringer. Enzo Perez skal ha blitt bestemt som en av kjøpene. Peter Lim selv håndterer overgangen til Jackson Martinez, og det skal være klart at man vil ha både Andre Gomes og Rodrigo (Superdeporte)

En annen man skal ha blitt enige om å hente er Cheidou Kouyaté. Etter at overgangen har stått stille en stund, vil man nå reaktivere denne. (Plaza)

Amadeo Salvo har forklart Juan Antonio Pizzi’s fravær fra ovennevnte møte med at treneren befinner seg på ferie.

Ifølge Marca, har Lim besluttet å garantere for overganger til Valencia allerede før han offisielt tar over. Det kan åpne for overganger snarlig.

Portugisiske O Jogo slår opp på forsiden at Enzo Perez er solgt til Valencia for 25 millioner euro. Det karakteriseres som en direkte avtale mellom president Luis Filipe Viera og Peter Lim.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.