Chenytt 01.08.2014

#Chenytt 01.08.2014 #Vcfnordic

Salget

– For en oppdatering på salget anbefaler vi: http://www.insidespanishfootball.com/118659/snakes-and-ladders-valencia-approve-sale-to-peter-lim/(Engelsk). I korte trekk ble et viktig steg tatt i går, men det gjenstår tre viktige punkter. Forventningen er at dette skal komme på plass i løpet av de neste to ukene. Dermed er ikke kjøpet endelig enda, men det skal veldig mye til om det ikke skjer. Avtalen med Bankia er det mest kritiske, sammen med en løsning på Porchinos. Sistnevnte var et av tidligere president Juan Soler’s prosjekter hvor Valencia var innblandet i kjøp av landområder og utvikling av disse. Selskapet som ble opprettet for dette har gått konkurs og eierne, deriblant Valencia,  sitter i spansk høyesterett med store sjanser for å bli dømt. Såpass bekreftet Amadeo Salvo i går. I stedet forsøker partene å komme dommen i forkjøpet og finne en løsning som er mer fordelaktig for alle parter. Lim og Meriton ønsker i første rekke forsikringer for at de ikke blir involvert i striden som kan koste partene opp til 1,6 milliarder norske kroner.

Mercadoen – Overganger

– Enzo Pérez nærmer seg Valencia skal man tro både portugisisk media (O Jogo og Record) og de lokale avisene i Valencia. Overgangssummen som Meriton i første rekke betaler skal ligge på 25 millioner euro samt 5 i variabler. Det er noe uklart når en eventuell overgang vil kunne finne sted, og det snakkes om alt fra i dag til neste uke.

– I tillegg til Enzo jakter Valencia på flere spillere. Salvo røpte at man jobber med 5-6 spillere per posisjon man ønsker å forsterke og skal man tro ryktene har man hovedfokus på to midtstoppere, en midtbanemann (Enzo) og en spiss, mens man samtidig ønsker Zuculini fra City, og ser på venstrebacker. Man utelukker heller ikke en ving.

– Når det gjelder midtstopper så er mediene i Argentina og Colombia skråsikre på at den unge Colombianeren som spiller for River Plate vil gå til Valencia så raskt man har løst problemet med EU-kvoten. Utover det snakkes det fortsatt om Basels Fabian Schär, samt Olympiakos’ Kostas Manolas. En outsider som er nevnt de siste dagene er Juventus’ Angelo Ogbonna. Det er det femte året på rad at den tidligere Torino-spilleren forbindes med VCF.

– Av venstrebacker dukker det stadig opp navn. Etter at Malagas Antunes skal ha blitt for dyr, begynte man i stedet å se til Frankrike. Der har man funnet to aktuelle spillere i Bordeaux’ Lucas Orbán, en 25 år gammel Argentiner og Marseilles Lucas Mendes som er 24 og brasiliansk. Begge har europeiske pass skal man tro faktasidene på nett (som dog er feil når det gjelder Enzo Pérez som ikke har italiensk pass slik de hevder).

– Av spisser så virker håpet om Jackson Martinez å svinne i takt med dagene som går. Valencia skal ha tatt kontakt med Daniel Pablo Osvaldos agent tidligere i uken, men denne skal nå være klar for Inter. Et annet navn fra fordums mercadoer, Chicharito har også dukket opp igjen. Også han linkes til Inter.

– Men, før noen kommer inn må man også få fart på utgangen. Etter å ha kvittet seg med Ricardo Costa, Senderos, Michel, Keita, Mathieu, Pabón, Bernat, Romeu, Vargas, Fede og Rami, var det i går Vicente Guaitas tur. Målvakten forlater sin “fødeklubb” gratis til fordel for Getafe. Valencia beholder en førsteopsjon og en % av neste overgang.

– Det betyr at man nå kan konsentrere seg om de andre spillerne som står på transferlisten. Viktigst er Jonas og Vinicius som er de to som okkuperer Non-EU-plassene som skal brukes til Enzo og Balanta. Førstnevnte har interesse fra midtøsten, Brasil, Frankrike og Portugal men har ikke bestemt seg enda. Vinicius vil mest trolig ende på lån i naboene fra Elche som har vist mest interesse.

– I går tiltok også ryktene rundt Javi Fuego som er sterkt ønsket av Getafe. Vi er kjent med at han har vært oppe som emne i samtalene både rundt Michel og Guaita. Ever Banega er også ønsket av flere lag, selv om han fortsetter å avslå alle tilbud som ikke er Newells. Siste i rekken skal være Unai Emery og Sevilla. Jorge Mendes har tatt på seg oppgaven med å finne en klubb til Helder Postiga. En mulighet er portugisiske Braga som ofte bruker å være en løsning for superagenten.

– Andre som Victor Ruiz, Vezo, Cissokho og Barragan kan også bli solgt eller leid ut. Jonathan Viera og Carles Gil har tidligere også vært nevnt i forhold til utlån. Rodrigo de Paul kan bli et offer for omstendighetene om han ikke oppnår sitt italienske pass i tide før spillerstallen skal registreres. Valencia har foreløpig 4, men LFP tillater kun 3 Non-EU-spillere.

Annet

– Avtalen med Adidas har så langt vært en stor suksess for Valencia og på fanpresentasjonen av den oransje andredrakten i går var det lange køer for å få fatt i den karakteristiske drakten. Amadeo Salvo beskrev køer rundt hjørnet og full butikk.

– Klubben har også hatt stor suksess med sesongkortsalget og har allerede solgt like mange som i fjor ifølge Salvo. Og det før man har åpnet for salg til nye sesongkortholdere.

– Klubbens faste sponsorinntekter har sunket med rundt 6 millioner euro i året sammenlignet med 2008 etter avtalen med Adidas. Tvert imot avtalene med Nike, Kappa og Joma som fokuserte på høye faste inntekter og nesten ingen royalties eller distribusjon, er kontrakten med Adidas mer knyttet til faktisk salg og eksponering i Adidas butikker. Adidas har dog holdt igjen distribusjonen til sine flagship stores så langt mens man venter på en hovedsponsor og de lovede storsigneringene fra Meriton. Det bør merkes at i de 6 millionene inngår nettopp hovedsponsor, slik at tallene er egentlig ikke sammenlignbare før en slik er på plass.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.